En tidligere arbeidskollega la ut bilde av denne kaka som så alt for god ut! Det er vel neppe en slankekake. Min bror bjørnen plukket raskt ut at jeg hadde laget denne kaka på kake bordet til storbonden sin bursdag i dag.
3 egg
3,5 dl sukker
160 g smør
2,25 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
6ss bakekakao5 dl vaniljekrem
225 g mørk kokesjokolade
3 dl kremfløte
2 eggehviter
3 eggeplommer
3 ss Melis
1,5 ss sterk kaffe
Sett stekeovnen på 175 grader.Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smør og avkjøl det litt.Sikt sammen hvetemel, kakao og bakepulver.
Ha smøret i eggedosisen og vend forsiktig inn det tørre.Ha røren i en springform med bakepapir i bunnen. Smør kantene på formen.Stek kaken i ca. 30-35 minutter, den skal være litt bløt i midten.
Avkjøl kakenbunnen i formen.Løsne kaken fra ringen og ta bort bakepapiret. Vask kakeringen.
Legg bunnen på et fat og sett tilbake kakeringen. Smør på vaniljekrem (kan gjerne bruke ferdig kjøpt).
Smelt smør og avkjøl det litt.Sikt sammen hvetemel, kakao og bakepulver.
Ha smøret i eggedosisen og vend forsiktig inn det tørre.Ha røren i en springform med bakepapir i bunnen. Smør kantene på formen.Stek kaken i ca. 30-35 minutter, den skal være litt bløt i midten.
Avkjøl kakenbunnen i formen.Løsne kaken fra ringen og ta bort bakepapiret. Vask kakeringen.
Legg bunnen på et fat og sett tilbake kakeringen. Smør på vaniljekrem (kan gjerne bruke ferdig kjøpt).
Sjokolademousse: Brekk sjokoladen i biter og smelt den i vannbad.Pisk fløte. Stivpisk eggehviter.Pisk eggeplommer og melis luftig. Tilsett forsiktig kaffen. Bland inn smeltet sjokolade i eggedosisen.Vend inn den piskede kremen og ha til slutt i de stivpiskede eggehvitene.Ha moussen over kaken og sett til avkjøling. Pynt med friske bær og mokkabønner.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar