Manuelas hjemmebakst har kommet i hus.
Siden man hadde fri på mandag kunne man jo forsøke å bake litt.
Siden man hadde fri på mandag kunne man jo forsøke å bake litt.
Kenwood Major ble funnet frem fra skapet og ble satt til å lage denne fine oppskriften:
400 gram hvetemel
35 gram melkepulver
50 gram sukker
1/4 ts salt
50gram fersk gjær
1/2 dl lunkent vann
3 store egg+1 eggeplomme (eggehvitten brukes til å pensle bollene med)
150 gram smør
Valget falt på "søt gjærbakst". Man skulle få rundt 25 stk av bollene.
Jeg valgte å fylle dem med sjokolade.
400 gram hvetemel
35 gram melkepulver
50 gram sukker
1/4 ts salt
50gram fersk gjær
1/2 dl lunkent vann
3 store egg+1 eggeplomme (eggehvitten brukes til å pensle bollene med)
150 gram smør
ovnen ble forvarmet på 180 grader med varmluft.
alle de tørre ingrediensene ble blandet.
deretter rører man gjær og lunkent vann og tilsettes i det tørre.
egg og smør røres inn.
deretter elter man i 20 minutter på middels hastighet.
etter 20 minutter er deigen fin fin og kan heves i 45 minutter.
deretter veier man boller som veier ca 45 gram pr bolle.
Deretter legges det på plate og stekes i ca 15 minutter, ja også må du kanskje pensle dem litt med den dærre eggehvita før du setter det inn i ovnen....
Bladde man litt videre i boka kunne man se at hun hadde puttet oreo kaker i bollene.
Da jeg hadde dette i skuffen med det rare i så kunne man jo forsøke seks boller med dette.
Bollene ble sirlig veid før de ble bakt ut, de så temmelig små ut men siden det ble brukt gammeldags gjær så ble de riktig så fløffy og gode!
Som med all gjærbakst så smaker det aller best ferskt...
Det er vel i grunnen første gang jeg har fått bollene mine til å bli så fløffy, og at mitt resultat faktisk ligner på manuela sitt resultat. Så foreløpig kan boka anbefales...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar