lørdag, september 24, 2011

Bestemorruter

Jeg har jo hatt den obligatoriske skoleundervisningen i hekling og annet håndarbeid på barne og ungdomsskolen som alle andre, uten særlig hell. Jeg ble aldri ferdig med mitt blokkfløyteetui. Det var svett, knotete og skjevt... Mitt havnet på mystisk vis i søplekassa og jeg lovte meg selv at jeg trengte ikke å lære meg hekling. Blokkfløytespilling ble det ikke særlig av, og jeg levde lenge i den tro at jeg ikke kunne hekle.I mai bestemte jeg meg. Jeg skulle lære meg å hekle.
Jeg må innrømme at jeg var utrolig inspirert av andre blogger,og at alle andre untatt meg kunne hekle. Så jeg satte meg ned foran youtube og kjøpte meg noen instruksjonsbøker. Jeg fant ut at jeg ville forsøke bestemorsruter. Jeg startet altså på noe som skulle være et lite prosjekt. Dette ble resultatet:


Lite hadde jeg trodd at det skulle ende opp som et pledd. Men det vokste og vokste og det var ganske moro å se lappehaugen vokse. Det største komplementet var da min lille storebror spurte om det var "mor" som hadde laget teppet. Hun var jo en av familiens heklere og jeg har i grunnen måttet lære meg dette selv! Kanskje det er heklegenene som har slått til...

3 kommentarer:

Ingrid Riddervold sa...

SV: Tusen takk! :-D

Sigrun sa...

Du kan jo alt det du vil:-), og vil du lære å hekle så klarer du det, det har du jo beviset på her. Og slumreteppe kan du varme deg under om kvelden når du kommer sliten hjem fra kontoret.

frk.Hardanger sa...

Da må jeg lage ett til meg selv også da Sigrun! Jeg kan jo eventuelt ta turen til den mintgrønne stua på gården og slappe av der etter jobb...