tirsdag, mars 11, 2008

Hvor skal jeg?

Lørdag den 22 Mars setter jeg meg på flyet som først drar til Helsinki,der vi skal sitte i noen timer på vent, derfra drar vi til Delhi der vi skal vente noen timer igjen og derfra skal vi dra til Lucknow.

I Lucknow skal vi bo på Manavodaya instituttet. Manavodaya betyr i sanskrit "Menneskelig Oppvåkning". Instituttet ble dannet for å promotere det nye paradigmet i utvikling som bygger på deltakelse.

Deltakelse blir organisert gjennom:
*Feltarbeid blandt fattige i rundt 100 landsbyer i regionen Uttar Pradesh.
*Korte intensive kurs for ansatte i forskjellige instutisjoner feks ikke statlige organisasjoner,banker og statlige kontorer.
*Internasjonale kurs for studenter og de som jobber med praktisk utviklingsarbeid.
*Informasjon og nettverksarbeid.
*Helhetlig perspektiv på livet og endring.
*Selvrefleksjon blandt deltakere.

Instituttet ligger i den nordlige enden av Lucknow, største byen i Uttar Pradesh, i et fredlig område borte fra bråk og forurensning. Hovedbygningen består av konferanse rom,administrasjon,bibliotek. Skoleområdet har velmøblert herberge for programdeltakere, sovesal og spiserom. Alle programdeltakerene bor på skoleområde for større gjensidig interaksjon og deling av kultur. Alkohol og røyking er strengt forbudt inne i instituttets område. Instituttet har telefon,fax og e-post som er tilgjenglig for deltakere for kommunikasjon med verden utenfor. Instituttet sørger for transport til sentrum av Lucknow (til markeder eller sightseeing). Lucknow ligger 500 km sør for Delhi og man kan komme seg dit med fly,tog eller bil.

Man kan lese mer om instituttet på deres hjemmesider:

http://www.manavodaya.org.in/

Ingen kommentarer: