søndag, november 03, 2013

Sugarscull loves hardanger

Jeg la ut et bilde av en pute jeg hadde laget på www.pinterest.comJenny kom til skade for å ønske seg en slik pute. Lite visste hun at om man slenger ut kommentarer på internett så kan dette medføre at man får seg noen overraskelser. Jeg har opplevd dette tidligere med å slenge kommentarer til Sigrun så kan man plutselig få seg en fin overraskelse. Jeg tok utfordringen og kopierte oppskriften fra "Twisted Stiches" også gikk jeg løs på prosjektet med å lage nok en sugarscull kombinert med hardangersøm.
 
Når man først lager et hullete putetrekk må man jo ha et undertrekk. Jeg hadde jo allerede brukt grønt i broderiet så da gikk jeg for en underpute med samme farge. Putetrekket er maskinsydd.
Trekket strykes på baksiden og gjøres klart til å bli sydd. Alt på dette hvite trekket er til nå håndsydd.
Og her viser jeg hvordan man gjør det helt feil! Dersom broderiet skulle komme frem når man vrenger det tilbake så skulle den broderte delen ligge innerst, og den andre siden skulle ligget bakerst. Men det kom jeg ikke på før det var på tide å vrenge hele saken. Så da var det bare å finne frem oppspretteren og forsøke på nytt.
Det eneste som er maskinsydd på puta er sidesømmene, ellers er alt håndsydd. Her er den ferdige puta. På baksiden er det en bord hvitt på hvitt. Jeg fikk svar på hva jeg skulle klippe ut og hva jeg skulle la være stoff på facebook. Når man er i tvil om hvordan man skal gjøre ting kan man lett som bare det legge ut et bilde også kommer det masse tilbakemeldinger på hvordan man kan løse dilemmaet.


Her er puten på forsiden, fiks ferdig for utlevering til Jenny. Jeg pakket puta inn, og siden det regnet puttet jeg den i to poser slik at den ikke skulle bli våt. I all hemmelighet reiste jeg avgårde til Jenny. Siden hun ikke var hjemme satte jeg den synlig, men diskret på plass ved døren. Planen var å ikke hinte at jeg hadde satt noe ved døra hennes, men så kom jeg på at det regnet og hun ikke var hjemme da jeg kom med den. Så da måtte man rett og slett sende en kryptisk beskjed på instagram

Som jenny skrev "beskjeden gikk på følgende at den som bodde i et grått hus med en mystisk pakke utenfor måtte åpne den opp... Og gjett om jeg gjorde!!!! Det er lenge siden jeg har blitt overraska !!!! For en nydelig pute, og den har @kjbo83 laget til meg!!!! Gjett om tårene trillet? Tusen tusen takk, K!!!! Det var alt for mye!!!! Så utrolig fin pute, jeg har aldri sett noe så kult !!!!"
 
Det er moro å gi lage noe, men dette var en uventet respons. Det kom masse tilbakemeldinger på prosjektet som gjør at man får jo mer lyst til å fortsette å lage mer hardangersøm!
 
Brukernavnet mitt på instagram er : kjbo83
 
 
 
 
 

1 kommentar:

Jenny sa...

verdens fineste pute!!!

Tusen takk <3