mandag, november 04, 2013

Jakten på et bruktfunn...

Nå er høsten her og de fleste loppemarkedene er ferdige. Når abstinensene imidlertid blir alt for store har man heldigvis muligheten til å kunne oppsøke en bruktbutikk. Jeg har to bruktbutikker som ligger kort tid unna meg. Egentlig er det den samme butikken, men de har to utsalgssteder. Det var opprinnelig to steder, men han som drev det ene måtte slutte. Det var i grunnen synd for han hadde god smak i bruktfunn og det var bra varer til en ganske grei pris. Siden den andre butikken overtok har det gått litt nedover på varebeholdningen... Det er litt kjedelig for det har jo potensiale for å kunne ha gode varer, utstillinger og dermed godt salg!


Dette er inngangspartiet på den koseligste butikken. Nå er huset til salgs så det spørs hvor lenge det varer at de har utsalg her. Dette er stedet som skriker skattejakt, nemlig komplett kaos. Det er fantastisk sted å kunne lete frem skjulte skatter for en grei pris! Spesielt morsomt er det når de kjører 50% nedsatt pris på de fleste varer tilbudet sitt.

Jeg som i utgangspunktet ikke hadde planer med å ha med meg noe hjem klarte jo å finne noe jeg. Det som ble med meg hjem denne gange var denne skålen formet som et skjell i sølvplett. I skålen er det press formet glass formet som skjell. Denne skålen var ikke særlig blank, men så ganske mørk og fæl ut. Men jeg fikk en ide på at om man tok frem sølvpussen og pussefilla så kunne denne bli fin. Jeg hadde ikke noen plan på hva jeg skulle bruke den til, men jeg visste at jeg kunne finne på noe med den.
Etter å pusset den kom jeg på at jeg hadde såpepapir formet som roser som jeg har fått tak i på ett eller annet tidspunkt, men som man ikke har visst når eller hva man skal bruke det til.
Så da tok man skåla som kostet 25 kroner og puttet opp i såpene og så hadde man en såpeskål som kunne både være praktisk og dekorativ på badet.
Jeg klarte også å finne dette fatet i sølvplett som også fikk et nytt liv i kontakt med pussefilla. Jeg er ikke akkurat fornøyd med å pusse sølv og slikt, men jeg fikk jo litt motivasjon når jeg så dette fatet til 60 kroner ble så fint lysbrett til mørke høstkvelder!

Når jeg er i bruktsjappene våker ryddemanikeren i meg. Jeg får så lyst til å skrelle ned lokalet, sette sammen miljøer der loppene kanskje hadde kommet bedre til sin rett enn hva de gjør pr i dag. Kanskje noe av sjarmen med skattejakt hadde forsvunnet litt, men samtidig hadde det vært mye lettere å gå rundt og få vist fram varene om man hadde vist varene frem på en bedre måte. Man hadde jo også sluppet å ødelagt møblene ved å slenge de rundt i lokalet. De burde også lagt ut annonser på finn.no og epla.no slik at man fikk flere steder å selge varene. Men jeg antar at mannen som jobber i denne butikken heller vil sitte bak kassa og lese... det passer meg i grunnen greit for da kan jeg gå alene på skattejakt i butikken.... det er jo halve gleden med å finne bruktfunnene!

Ingen kommentarer: