tirsdag, juli 09, 2013

Første ferieuke: Dag nr 1

Det er digg å kunne ha sommerferie etter å ha jobbet ned permen fra at den så slik ut. Fra mars hadde det hopet seg opp med ting å få vekk fra permen slik at den så slik ut før restansedugnaden ble satt i gang.
Etter to uker med iherdig jobbing for å ned restansen og få vekk dokumenter som strengt talt ikke hadde behov for å ligge der. Fredagen jeg gikk ut i ferie jobbet man til klokken syv på kvelden. Da kan man ta ferie med god samvittighet når permen så slik ut:

Første feriedag 08.07.13:
I år ble det visst hjemme ferie av ulike grunner. Har jo noen planer om utflukter, men når været er bra er det jo stranda som lokker! Man har jo fremdeles skille fra fjorårets sommer så i år gjelder det å bare friske opp den brunfargen.

Første feriedag er det obligatorisk å kunne være lenge oppe for så å sove til man våkner, kun fordi man kan! Når jeg hadde stått opp og spist litt frokost fikk jeg pakket strandveska og gikk ned på stranda. Fikk lagt meg ned og lest litt i boka mi da det plutselig kom to stykker og slo seg ned nesten oppå håndkleet mitt. Da jeg kjenner dem ganske greit fra før så fikk de bli, kunne jo ikke jage dem vekk heller. De spurte støtt og stadig om de samme tingene om og om igjen, men det kan man jo overleve. Det var også morsomt å høre all klagingen om støy, barn som løper nesten på håndkleet osv. Ting man ikke brydde seg om for noen år siden, men som nå var et KJEEEEMPE problem
Noen foretrekker å være på en liten strand helt alene, andre foretrekker å ligge på verandaen og sole seg. Det var ganske romslig med plassen på stranda i går. Men likevel var det en kvartett som klarte å legge seg nesten oppå håndkle mitt. De kjente jeg ikke fra før, så det var ikke så greit som de to andre. De hadde funnet veien til nettopp denne stranda da det var så greit med plass der, da blir det jo bare komisk at de klarer å legge seg så nærme når det er et ganske stort område med mange alternativer. Det var en bestemor som hadde blitt lurt med på stranda med barnebarna på 13,16 og 20 år. Det mest festlige var at de ble snakket til som at de var skikkelig små.  Men det dukket opp et par festlige samtaler man kunne lytte til når man lå der og steika i sola. Som problematikken om at man må skifte før man bader, og når man kommer opp så man skifte for å kunne ligge i sola.
Denne problematikken har jeg aldri hatt noe forhold til. I min verden tar man på seg badetøy, bader, man legger seg ned og soler seg tørr også når badetøyet er helt tørt er det på tide med en dukkert igjen og slik holder man det gående til det er på tide å dra hjem.
Så feil kan man ta! Jeg har altså i snart 30 år, eller i hvert fall fra jeg gikk fra å være akseptert nudist til jeg begynte med badetøy, gjort feil!!! I går lærte jeg at man må skifte frem og tilbake, og ikke minst ha med alle nødvendige skift. Har man ikke det er det rimelig greit å ha matchende undertøy man kan ligge i, da er man nemlig reddet.

Det var også masser av underholdning å høre på fjortisene som satt og drakk på stranda. De spilte musikk slik at alle andre slapp å ha med musikk, og siden de satt rett ved høyttalerne og de ikke tenkte spesielt mye over hvordan retning lyden gikk i området så underholdt de jo hele stranda.
Alle på stranda fikk vite at hun ene var veldig glad i one night stands for da kunne hun bruke dem til det hun måtte ønske, for å så vinke farvel til dem. Man fikk vite at de to som satt fullt påkledd på stranda jobbet med å bli brune... og sist men ikke minst, man fikk gull sitatet " jeg er så glad i å drikke sprit for jeg blir så glad av det".


I stedet for å la seg irritere over folk som støyer på stranda er det jo utrolig festlig å la seg underholde av alt det rare folk klarer å si, og jeg er sikker på at vi sa like mange rare ting til hverandre.
Jeg har endelig fått ordnet meg bibliotekkort så nå leses det masser i sommer! Den første boka leste jeg ut før sommeren begynte. Den andre ferieboka leste jeg ut på to dager, så nå er jeg i gang med bok nummer tre. Gleder meg til at bibliotek filialen kommer seg til kjøpesenteret, da blir det litt lettere tilgjengelig for å leie bøker. Har en tre bøker som skal leses, men med den farten man har hatt til nå så kan det tyde på at man kanskje må en tur på biblioteket etter denne uka allerede.

 

4 kommentarer:

Grofeli sa...

Dette sitter jeg igjen med:
hahahahlol OG har du fremdeles igjen skille fra i fjor? Jeg er målløs ;)

frk.Hardanger sa...

Selvfølgelig har man det! Har ikke du?

Greli sa...

Overhodet ikke. Bare såvidt jeg har igjen skille etter at jeg var 14 dager i Protugal i juni..

frk.Hardanger sa...

Er det værste jeg har hørt, men så bor jo jeg i sydlige strøk i forhold til deg ;) Men på en annen side så bor jo du nærmere solen enn meg... vrient det der!