lørdag, mars 01, 2014

Inspirasjon på internett: Hakket ørevarmere med sløyfe

Internett er et genialt sted for å finne inspirasjon. Det finnes så mange fine nettsteder der man kan surfe rundt og finne ideer til nye ting man lage selv. Pinterest er jo en genial oppfinnelse, og man har jo Youtube der andre mennesker kan gi deg tips og triks til å lære helt nye ting trinn for trinn. Det er et hav av fine nettsteder der man kan titte rundt.
For en stund tilbake var jeg på hattekjøret, og i vill entusiasme over fine kreasjoner utrykte jeg min glede over Etsy. Jeg fant mange fine hatter som jeg gjerne skulle hatt og tenkte vel mer eller mindre på slike hodeplagg som dette:Frk. Blå og Herr Partyfikser logget raskt inn på Etsy. Det gikk greit når Frk. Blå kom inn på nettsiden da hun kom rett inn på hatter og andre heklekreasjoner. Hun skjønte min entusiasme.
Det gikk derimot litt verre med Herr Partyfikser. Han ga fort tilbakemelding om at jeg var utrolig drøy som mente at man kunne gå offentlig med slike hodeplagg jeg refererte til. Frk. Blå og jeg forstod ikke helt problemet helt til han sendte link til det som møtte han når han hadde kommet seg inn på Etsy. Det viste seg at Herr Partyfikser sin reaksjon var velbegrunnet da han hadde havnet rett inn på hodeplagg av denne modellen:
Frk. Blå og jeg ble lettere sjokkert over at vi ble ledet til pene pyntelige kreasjoner mens Herr Partyfikser ble automatisk ledet til disse alternative hodeplaggene. Vi er nå litt overbevist at internettet søkte seg automatisk på dette da dette var et interessefelt som maskinen til Herr Partyfikser likte. Dette har blitt benektet på det sterkeste, forklaringer er midlertidig godtatt under tvil.
Vi hadde diskusjon om dette og har vel i grunnen kommet frem til en person som faktisk kunne/kan risikere å få en slik kreasjon i bursdag eller julegave. Vi har stort sett falt på at denne typen med lange musefletter ville vært det mest optimale.

Jeg ser nå at det jeg har laget faktisk blir litt kjedelig når man ser hvor mange alternative og kreative ting man kan lage. Mitt valg falt nemlig på ett par ørevarmere. Siden vinteren i år har vært mild og fin kan det jo plutselig dukke opp en snøstorm eller tre.
Jeg fant link på pinterest som gjorde at jeg kom inn på  all things bright and beautiful Crafts. Hun hadde laget fantastisk fine ørevarmere. Det viste seg at hun hadde vært inne på peoplewebs som viser trinn for trinn hvordan man kan gå frem for å lage ørevarmerne.

 
Øverst er originalen, og nederst er mitt prosjekt. Jeg valgte tunisisk hekling, eller hakking som det kalles på norsk.Tråd har man jo liggende og hakke kroken ligger jo lett tilgjengelig så etter noen kjappe omganger med hakking så ble dette resultatet. Så får vi se hvor kaldt det blir andre vintre for da får man jo heller vurdere mer heldekkende hekleprosjekter...
 

Ingen kommentarer: