tirsdag, januar 01, 2013

Godt nytt år til dere alle!

Da kan man takke for 2012, og ønske 2013 velkommen! I utgangspunktet skulle jeg og frk.blå til en venninne, men grunnet sykdom ble planene endret. Det er jo typisk at det går mye sykdom i jula, og frk. blå ville hvertfall ikke ha med seg sykdom hjem i huset der hun bor. Jeg fikk handlet inn mat i hui og hast for nyttårsfeiring skulle det bli om vi så bare ble to.
Nå har jo jeg stadig opplevd at planer for nyttårsfeiring blir endret grunnet sykdom og uforutsette hendelser. Det er vel ikke et år uten. Det beste året var i grunnen der jeg satt igjen med en hel og opptint laks siden vi skulle ha spleiselag på den festen man var invitert til, men som ble avlyst.
 
 
Fineste duken ble lagt på og bordet ble dekket. Samtidig kokkelerte jeg på kjøkkenet, men bilder til bloggen ble det tid til å ta. Jeg har i grunnen aldri stekt en kalkun før og jeg valgte derfor å gå for en filet, siden vi ble to til bords var det kanskje ikke vits med en gigantisk fugl i ovnen. Jeg kom til skade til å kalle det en fuglebit litt senere på kvelden. Men det er jo det som en kalkun filet er, en fuglebit!
 
Menyen ble som følger:
Forretten ble rekesalat, med røykelaks og agurk:

Hovedretten ble: Kalkunfilet krydret med hvitløkssalt og pepper med poteter og grønnsaker med provence saus. Waldorfsalaten ble stående igjen i kjøleskapet da kokken glemte hele greia!
frk. blå beundrer julegaven jeg har laget selv og fikk av min mor, samt pynten i stua, mens hovedretten  kommer på bordet.
Etter middagen gikk frk. blå en tur hjem for å hente telefonen sin og noen spill. Siden vi var mette og gode ventet vi med desserten til hun kom tilbake. Mens jeg ventet kom jeg på at kongen hadde sånn derre nyttårstale og slo på tv`n. Jeg fikk med meg kanskje maks fem minutter før hele greia var over, men rakk å hekle litt mens jeg ventet på at gjesten min skulle komme tilbake.
 
Da frk. blå var ferdig med å gå tur og kom tilbake med spill og moro ble det dessert. Jeg hadde laget sjokolademousse som ble pyntet med litt kokesjokolade. Det ble også gitt tilbud om vaniljesaus til de av oss to som ville ha det. Det ville alle ha...
Frk. blå hadde laget med seg en egenkomponert dessert som var ufattelig god! Det var nesten som en blanding av ostekake med mango og tilslørte bondepiker. Fresk og god så den får vi spørre pent om oppskriften på så kan vi se om jeg kan få laget min versjon av denne nydelige desserten!
 
Deretter kom det en Brut på bordet!
Forsøkte å vinne over frk.blå, men det gikk jo ikke da hun fikk alle de lette spørsmålene og jeg alle de vanskelige. Det er jo typisk at jeg skulle tape, men hva gjør man ikke for at gjestene skal være fornøyde over kvelden...
Klokken ble tolv og vi løp ut for å se på fyrverkeriet til nabolaget. En av naboene hadde vært rause i år og slang opp den ene fine raketten etter den andre. Det var en fin og koslig nyttårsfeiring som var en fin avslutning på et fint år! Måtte det neste bli vel så fint for dere alle!
I 2012 har jeg forsøkt å føre treningslogg. I går var det på tide å regne sammen distansen man har lagt bak seg. Det kom frem at jeg har gått 222,4 kilometer, syklet 225,9 kilometer og svømt 13,290 meter. Totalt har jeg da lagt tilbake 461,59 kilometer. Nyttårsforsetter har jeg ikke tenkt ut enda, men de melder seg vel etter behov!

1 kommentar:

Jenny sa...

du er så morsom, frk Hardanger ;-)

Smiler og ler!